Duurzaamheid

Een groene blik vooruit De Naura groep staat voor stijl en kwaliteit, maar ook voor verantwoordelijkheid en een duurzamere levensstijl. Zo dragen wij ons steentje bij door veelal duurzamere merken te verkopen en onze CO2-uitstoot verminderen. Ook recyclen wij collecties uit eerdere jaren en doneren dit aan goede doelen zodat ook de mensen die het wat minder hebben er altijd warmpjes bijlopen.

Maatschappelijk ondernemen

Bij de Naura groep proberen we natuurlijk ook ons steentje bij te dragen aan de maatschappij. De afgelopen jaren hebben wij diverse initiatieven en samenwerkingen ontplooid en willen wij dit zeker in de komende jaren verder blijven ontwikkelen. Wij geloven dat alle beetjes helpen voor een betere wereld en zijn als bedrijf constant op zoek naar manieren om als bedrijf duurzamer te werken.

Wat doen wij

  • Wij hebben een dicht deurbeleid bij extreme tempraturen. Dit houdt in dat wij in de winter en zomer onze deuren dicht houden, zodat we de airco en verwarming optimaal benutten.
  • Bij ons kan gedragen kleding worden ingeleverd van de merken die wij in ons assortiment hebben. Deze kleding verzamelen wij en versturen wij naar Rotterdamsche Werken. Dit is een sociale onderneming waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt werken.
  • Onze Van Uffelen winkel in Spijkenisse is een Tweede Kans winkel! Naast een mooi regulier aanbod verkopen wij hier kleding die een tweede kans krijgt.
  • Onze verpakkingen zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal.
  • Wij verkopen al onze kleding en vernietigen niets. Retouren en kleding die aan het eind van het seizoen over blijft, verkopen wij in onze winkels, dan wel in onze outlets.
  • Wij gebruiken al in 75% van onze winkels LED verlichting.
  • Bij winkels die we verbouwen komt er een warmtepomp, ledverlichting en gaan we van het gas af, daarnaast gebruiken we bij elke verbouwing FSC gecertifieerd hout.
  • Wij belonen onze klanten als zij hun eigen tasje meenemen met extra punten als zij geen tasje van ons gebruiken bij hun aankoop.

Rotterdamsche Werken

Rotterdamsche Werken is opgericht in 2012 in Rotterdam Zuid., hier gelooft men dat commercie en sociaal bewustzijn prima samen kunnen gaan. Een goed product, gemaakt met liefde door jongeren met een beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt. Bij Rotterdamsche Werken worden de jongeren die er werken ook de mogelijkheid geboden om een certificaat te behalen. Met dit certificaat hebben de jongeren een tastbaar bewijs van hun vaardigheden en hiermee kunnen zij ook hun kans vergroten op een andere stage of misschien zelfs een echte baan!

De Naura Groep ondersteunt Rotterdamsche Werken door het afnemen van relatiegeschenken. Een relatiegeschenk van deze organisatie is een geschenk met betekenis. Door producten af te nemen bij Rotterdamsche Werken worden zij namelijk direct ondersteunt en kunnen meer jongeren van een gezellige en leerzame werkplek worden voorzien. Zo genieten de collega’s bij Van Uffelen jaarlijks van een heerlijk kerstpakket dat door Rotterdamsche werken wordt ingepakt. Dat is nog eens verantwoord genieten!